polpasiec_wiem_o_zdrowiu

Forum -> Wysypka na brzuchu

Tytuł:Wysypka na brzuchu
Autor:agnesia
12.5.2010, 04:52
Od kilku dni zaobserwowałam dziwne krosty na brzuchu. Potem wystąpiły także pod pachą. Poszłam do dermatologa, który stwierdził, że to półpasiec, ale gdy mu powiedziałam, że to nie boli tylko swędzi to stwierdził, że to nie może być półpasiec. Przepisał mi tylko jakieś maści i tabletki przeciwalergiczne. Stosowałam te leki , a i tak po kilku dniach wystąpiły nowe krosty na bokach. Nie wiem co mam teraz zrobić. Czy to może być rzeczywiście ta choroba? Poradźcie!

Autor:Kujon02
Jeżeli wypryski maja pęcherzyki z wodą , to jest to półpasiec. Półpasiec nie zawsze boli. Ja właśnie przechodzę półpasiec od jakiegoś tygodnia i w zasadzie oprócz krostek na plecach nie mam żadnych innych objawów.

Tytuł:Czy półpasiec boli?
Autor:Becia
Ja też miałam półpasiec i na początku lekarz stwierdził tylko uczulenie. Mnie też nic nie bolało i po ok. 2 tygodniach wszystko zeszło.

Tytuł:Oczna odmiana półpaśca
Autor:Nadin
Ja niestety nie mam tyle szczęścia co wy. Choruję już od ok. miesiąca na najcięższą postać półpaśca - oczną. Grozi mi paraliż oka (nawet mięśni twarzy). Ból jaki odczuwam na całej głowie jest naprawdę straszny. Nie lekceważcie tej choroby , szczególnie jak się pojawia na twarzy? Nie wiem jak to się wszystko zakończy. Na razie jest okropnie.

Tytuł:Oczna odmiana półpaśca
Autor:Krystyna
Dziwię się, że nie skierowano cię do szpitala, mój mąż przechodził równie ciężką postać uszną i spędził w szpitalu ponad miesiąc.

Tytuł:Półpasiec i powrót do normalności
Autor:Kryspin
Mam takie pytanie po jakim czasie po przebytym półpaścu można wrócić do normalnego życia i uprawiać sport na świeżym powietrzu bez obawy powikłań ?

Tytuł:Półpasiec i powrót do normalności
Autor:Nadin
Lepiej się z tym nie spieszyć. Półpaśca nie należy przeziębić, bo grozi to poważnymi powikłaniami, np. uszkodzenie mięśnia serca czy innych narządów. To bardzo wredne choróbsko i lepiej dmuchać na zimne.

Autor:ehi
2.5.2010, 12:56
szlag ,...u mnie dziewczyna od wtorku nie chodzi na zajęcia i dopiero w czwartek dowiedzieliśmy się że ma półpaśca i ze podobno jest w xxx ja jestem osłabiony po przeziębieniu i z nią wcześniej, przed jej wyjazdem gadałem nic nie wiedząc ..a dziś zauważyłem po wewnętrznej stronie uda czerwoną plamkę, wygląda jak skupienie małego podskórnego wylewu, czy żyłki która wyskoczyła ale pod palcem można wyczuć lekkie xxx obawy ... czy to może być półpasiec?

Tytuł:ratunku
Autor:kita
30.9.2010, 21:26
czy ktoś powie mi coś na temat przyjmowania leków i ich ewentualnego przerwania - dziś zdiagnozowano mi półpaśca - mam go na głowie we włosach, w sobotę idę na wesele - czy mam być abstynentem : :(

Tytuł:polpasiec
Autor:ola
4.9.2011, 18:03
witam ja mam polpasca juz 2 tydzien bardzo ciezko go przechodze mam na brzuchu w roznych mijescach na pupie i na udzie nie moge chodiz z tego bolu ani siadac na pupie. jest poprostu maskara leki sie koncza jutro prawdopodobnie wybieram sie do lekarki. nie fajnie to wyglada cholernie boli poprostu masakra;(

Autor:monika
4.9.2011, 18:54
na polpascca dziala ocet jablkowy smarowac zmiany skorne 3,4 razy dziennie ponoc rewelacja ustepuje swedzenie pieczenie i w kilka dni sama choroba znika probujcie moze i Wam pomoze

Tytuł:półpasiec
Autor:dunia
16.10.2011, 21:43
jak długo sie go leczy?

Autor:klara
20.10.2011, 18:13
a czy kogos bolało serce podczas zdiagnozowania półpaśca?

Autor:klara
20.10.2011, 18:27
a czy kogos bolało serce podczas zdiagnozowania półpaśca?

Autor:Tomasz
15.11.2011, 18:38
mie właśnie bolało gdy pojawiły się krostki na brzuchu, nie byłem jeszcze z tym u lekarza:(

Autor:asia
8.12.2011, 12:11
na plecach pojawiała sie czerwona bolesna plamka a potem na ręce i strasznie boli ta ręka byłam u lekarza i zdiagnozwoała półpasiec mam nadzieje ze to szybko minie:((

Autor:
13.12.2011, 09:29
u mnie wczoraj postawiono diagnozę, półpaiec, a myślałam, że to uczulenie. boli tak bardzo, że nie mogę wytrzymać, ciekawe jak długo....

Autor:janusz011957@o2.pl
18.12.2011, 20:31
ja właśnie jestem w trakcie leczenia półpaśca mam wysypkę na jednym udzie ,ale boli cała połowa skóry od pachy do kolana -bez silnych leków od neurologa się nie da żyć ,męczę się już 2-tygodnie a końca nie widać krosty przybladły ale ból pozostał(ból jakby po poparzeniu)lekarz mówi że to trwa od 1-go m=ca do pół roku nie trzeba tego lekceważyć

Tytuł:połowa pleców
Autor:wojtek
26.12.2011, 13:57
dostałem w wigilie rano krostę na kręgosupie i miałem uczucie jak by mi ktoś igłę wbijał a już za porę godzin było coraz gorzej trafiłem do lekarza dał leki ale i tak strasznie boli najgorsze są noce współczuję wszystkim bo wiem co to za ból

Autor:ania
3.1.2012, 02:27
nigdy nie przechodzilam tego. ale w domu opieki w ktorym pracowalam mialam 2 pacjentow z polpascem. przyszli do nas na leczenie. mezczyzna wyszedl po miesiacu, kobieta cierpiala przez przynajmniej szesc. dzis, moja mama mi powiedziala ze od soboty wyskoczyla jej jedna babla a cala strona boli. ona jak zawsze: \"a pojde jak nie przejdzie albo sie pogorszy\". kazalam jej isc do lekarza niezwlocznie: jutro rano, bo powinno sie zaczac brac leki w ciagu pierwszych 72 godzin od pierwszych objawow. nigdy nie czekaj aby samo przeszlo. nie jest to wyleczalne, ale mozesz skrocic czas przebiegu choroby i twojego cierpienia!

1 2 > 

Odpowiedz:

Tytuł:
Autor:
Tekst:
Wpisz poprawną odpowiedz
aby wysłać wiadomość
Kto ma więcej pasków: zebra czy słoń?

polpasiec_ciekawostki

Ciekawostki

Czerniak

W celu określenia czy mamy do czynienia z czerniakiem, nieodzowne są specjalne badania lekarskie. W przypadku gdy zaobserwujemy na swojej skórze niepokojące pieprzyki, należy czym prędzej zgłosić się do dermatologa.

Czy wiesz, że...

Kości i stawy mogą być atakowane przez różne choroby. Większość z tych chorób ma podłoże genetyczne - wtedy występują one od urodzenia. Część może pojawić się w wieku późniejszym wskutek zaburzeń w gospodarce chemicznej organizmu.

Czytaj więcej o kościach

Polecamy

Żelazo
Żelazo zaliczane jest do tzw. pierwiastków śladowych i stanowi czwarty pod względem częstości występowania pierwiastek na Ziemi. Żelazo stanowi składnik mineralny (mikroelement) niezbędny do budowy czerwonych krwinek, wytwarzania niektórych enzymów oraz transportu tlenu w organizmie - oddychania komórkowego.

Metamizol wprowadzony na rynek w 1922 roku ciągle cieszy się popularnością lekarzy. Jest to substancja przeciwbólowa. Jak każdy dostępny lek na rynku ciągle poddawany jest badaniom. 500 mg metamizolu znajduję się między innymi w popularnym leku o nazwie Pyralgina. Lek stosuje się przy występowaniu boli rożnego pochodzenia i o różnym natężeniu, gdy inne środki nie działają lub są przeciwwskazane. Pyralgina jest niesteroidowym lekiem przeciwzapalnym z grupy pochodnych pirazolonu.