polpasiec_wiem_o_zdrowiu
  • Forum
  • Ja dzisiaj dowiedziałem się, że mam półpasiec. Niepokoji mnie, że zachorowałem w młodym wieku (24 lat). Czy to normalne?...(więcej)
  • rewelacyjnie na swedzenie dziala ocet jabłkowy. Zapach trzeba przezyc, ale efekt murowany. Przyklada sie kompres nasaczony octem jablkowym. Polecam....(więcej)
  • i udało się wyleczyć? bo ja mam to samo....(więcej)
  • jestem w 29 tyg ciąży i mam półpasiec. Dokucza mi okropny ból i boję się o maluszka, czy coś mu grozi?...(więcej)
  • zaszczep się...(więcej)
  • Witam, moze podziele sie swoimi doswiadczeniami - ja zachorowalam na polpasca okolo 2 tygodnie przed wyznaczonym terminem porodu. na ospe nie chorowalam nigdy, na poczatku mej ciazy moja siostra choro...(więcej)

Forum ->

Tytuł:
Autor:Piotrek
18.3.2010, 12:51
jakie są objawy półpaśca?, jak to się leczy?, czy wysypka pojawia się w jednym miejscu czy w kilku?,

Tytuł:Półpasiec
Autor:opolanka
19.3.2010, 10:35
Od kilku dni mam półpaśca. Zaczęło się uwrażliwieniem skóry, ogólnym osłabieniem, następnie po jednej stronie od piersi, poprzez rękę aż do kręgosłupa pokazywać się zaczęły drobne wykwity. Lekarz przepisała mi zastrzyki, tabletki i płynny puder, który jest bardzo skuteczny, (sprzedawany bez recepty). Poza tym boli piecze. Ból się wzmaga po 5 dniach. Dzisiaj brałam mocny lek "Ketonal", aby przespać noc. Boli, kluje nadal. Życzę zdrowia.

Tytuł:PÓŁPASIEC
Autor:DAMIAN
23.5.2010, 19:12
LEKARZ DZIŚ STWIERDZIŁ ŻE MAM PÓLPASIEC. ZACZEŁO SIĘ OD GRÓDKÓW NA WĘZŁACH CHŁONNYCH POTEM WYSYPKA NA RĘxxx BĘDZIE DALEJ.?

Tytuł:półpasiec
Autor:Marek
14.8.2010, 17:07
Witam, też miałem półpaśca. Badali mnie różni lekarze, ale ani puder ani inne leki nie pomagały na dłużej. Wysypka, pieczenie, wszystko wracało. Zacząłem szukać pomocy gdzie indziej i znalazlem taki gabinet Revitum. Tam zrobili mi jakiś taki Test Volla (sprawdzcie nazwę bo nie jestem pewien) i przypisali kurację. Po kilku tygodniach wysypka zniknęła. Teraz jestem zdrów jak ryba :)

Autor:Darek 51 lat
22.9.2010, 11:11
Właśnie przechodzę tę dotkliwą chorobę. Biorę Heviran, Amizepin i Ketonal ( uśmierza ból).Pojawiła się w kilku miejscach wysypka i dotkliwy ból. Ból jest bardzo dokuczliwy. Męcząca choroba. Bądźcie zdrowi.

Tytuł:leczenie
Autor:ania
7.11.2010, 10:31
nigdy nie przechodziłam półpaśca ale moja babcia tak i widziałam jak się strasznie męczyła, lekarstwa mało co pomagały, ale za to pomogło coś innego - cebula:) nie znam dokładnego przepisu ale to wygląda mniej więcej tak, że gotuje się cebulę w zwykłej wodzie, potem nakłada się ją płatami na gazę i przykłada do miejsca gdzie jest półpasiec, i to właśnie mojej babci pomogło od razu. tak więc polecam.

Autor:karinka
27.1.2011, 15:24
ja nie mialam ale ostatnio na plecach wyskoczył mi taki duzy bąbel,poszlam do lekarza i on mi go przebił. na 2 dzien mialam tak niesamowity ból ze nikomu tego nie życze. i nie wiem czy to półpasiec czy nie?

Odpowiedz:

Tytuł:
Autor:
Tekst:
Wpisz poprawną odpowiedz
aby wysłać wiadomość
Które zwierze szczeka: pies czy kot?

polpasiec_ciekawostki

Ciekawostki

Czerniak

W celu określenia czy mamy do czynienia z czerniakiem, nieodzowne są specjalne badania lekarskie. W przypadku gdy zaobserwujemy na swojej skórze niepokojące pieprzyki, należy czym prędzej zgłosić się do dermatologa.

Czy wiesz, że...

Kości i stawy mogą być atakowane przez różne choroby. Większość z tych chorób ma podłoże genetyczne - wtedy występują one od urodzenia. Część może pojawić się w wieku późniejszym wskutek zaburzeń w gospodarce chemicznej organizmu.

Czytaj więcej o kościach

Polecamy

Żelazo
Żelazo zaliczane jest do tzw. pierwiastków śladowych i stanowi czwarty pod względem częstości występowania pierwiastek na Ziemi. Żelazo stanowi składnik mineralny (mikroelement) niezbędny do budowy czerwonych krwinek, wytwarzania niektórych enzymów oraz transportu tlenu w organizmie - oddychania komórkowego.

Metamizol wprowadzony na rynek w 1922 roku ciągle cieszy się popularnością lekarzy. Jest to substancja przeciwbólowa. Jak każdy dostępny lek na rynku ciągle poddawany jest badaniom. 500 mg metamizolu znajduję się między innymi w popularnym leku o nazwie Pyralgina. Lek stosuje się przy występowaniu boli rożnego pochodzenia i o różnym natężeniu, gdy inne środki nie działają lub są przeciwwskazane. Pyralgina jest niesteroidowym lekiem przeciwzapalnym z grupy pochodnych pirazolonu.